6 Ocak 2014 Pazartesi

Chrome yenilendi

Dünyanın en çok kullanıcı tarafından kullanılan İnternet tarayıcısı Google Chrome için kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek bir özellik tanıtıldı. Bilgisayarımıza yüklediğimiz bazı yazılımlar ücretsizdir ama reklam destekli oldukları için bilgisayarımıza ek yazılım yükleme önerisinde bulunmaktadırlar. Bazen yükleme esnasında gözümüzden kaçırarak bu yazılımları yanlışlıkla yükleye bilmekteyiz, bazen de bu yazılımlar kurulum için yanındaki ek yazılımların kurulumlarının tamamlanmasını şart koşmaktadırlar.
Yüklenen bu ek yazılımlar tarayıcıları mızın anasayfa ve varsayılan arama motoru gibi özelliklerini değiştirebilmektedirler. Bu ek yazılımları bilgisayarımızdan kaldırabildiğimiz sürece sıkıntı yaşanmamaktadır. Fakat bu yazılımların kötü amaçlı olanları kaldırılmalarını engellerler ve tarayıcılarımızı kontrol altına alırlar.
Bu gibi durumlarda ek yazılımlar yoluyla tarayıcılarımızı onarmayı deneriz. Fakat Google'nin yeni tanıttığı özellik sayesinde bu onarma yazılımlarına gerek kalmıyor. Eğer Chrome kullanıcısıysak artık tek tıklamayla tarayıcı ayarlar sıfırlamak mümkün. Bu anasayfa değiştirme ve varsayılan arama motoru değiştirme işlemlerini kapsamakta. Bu yeni özelliğe Chrome'nin ayarlar bölümünün altındaki "Gelişmiş Ayarlar" kısmından erişilebiliyor.
Chrome bu yeni özelliğin yanında artık muhtemel kötü amaçlı yazılımları tespit ettiğinde size bildiriler de verecek. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder