1 Şubat 2014 Cumartesi

Açık Kaynaklı Yazılım Uygulamaları

·         Açık Kaynaklı Yazılım Uygulamaları (Standish Group tarafından yayınlanan 2008 tarihli bir rapora göre açık kaynak yazılımlar tüketicilere yılda 60 milyar dolar büyüklüğünde tasarruf sağlamaktadır. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler açık kaynak yazılım kullanarak ciddi tasarruflar sağlayabilirler. Bu amaçla bu yılki temalardan birisi "açık kaynak yazılım uygulamaları" olarak seçilmiş ve bu konuda farkındalığın oluşması amaçlanmıştır.
Açık kaynak yazılım projeleri, kaynak kodları açık olan herhangi bir yazılım projesi olabilir. Ancak bu alanda proje başvuruları, geliştirilen yazılımın etkisi ve teknik derinliği gözönünde tutularak değerlendirilecektir. Yeni geliştirilecek açık kaynak yazılım projeleri ve örneğin Apache (bkz.www.apache.org) benzeri açık yazılım projelerine yapılan katkılar etkisi yüksek projeler olarak değerlendirilecektir.
Açık kaynak yazılım projeleri uygulanabilirlik,  potansiyel etki (yeniden kullanılabilirlik, popülerlik, vb.), yenilik, teknik derinlik ve olgunluğa benzer kriterlere göre değerlendirilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder