8 Şubat 2014 Cumartesi

Mozilla Firefox OS Cep Telefonları piyasaya çıkıyor

Mozilla bugün, yarından itibaren Polonya'da Firefox işletim sistemli cep telefonlarının satışa çıkacağını duyurdu. Polonya böylece İspanya'nın arkasından 2ci ülke oluyor[1].

Deutsche Telekom’un grup şirketi T-Mobile Polonya'nın Alcatel One Touch Fire telefonları 12 temmuz itibariyle online ve 15 temmuz itibariyle ülkedeki bayileri aracılığıyla satışa koyacağı belirtiliyor. Polonya'da telefonun satış fiyatı 1 zloty (yani 0,23 Euro) olacak.

Deutsche Telekom'un sonbaharda da Firefox OS cihazları Almanya, Macaristan ve Yunanistan'da satmaya başlayacağı bildirildi. Bu ülkelerde fiyatın ne olacağı henüz belli değil.

Mozilla Vakfın'dan yapılan açıklamada Başkan Mitchell Baker şunları belirtti :

"T-Mobile'ın Polonya'da Firefox OS işletim sistemli cihazları satmaya başlamasından dolayı heyecanlıyız. Aktif camiamıza teşekkür ederiz. Polonya, hem Mozilla, hem Firefox için her zaman önemli bir kale olmuştur. Açık kaynak bir web cihazı fikrini coşkuyla karşılayan yerel iş ortakları ile çalışmak çok zevkliydi"


Earlier this week, the first commercial Firefox OS devices went on sale in Spain. Telefónica began offering the ZTE Open for €69 ($88.80) including VAT.

Mozilla Firefox OS'lu cihazların geçtiğimiz günlerde İspanya'da satılmaya başlanması sırasında, telefonun Kolumbiya, Venezüala'da da satışına başlanacağını söylemişti. Ama akadan pek çok ülkenin geleceği sanılıyor. Mozilla yıl sonuna kadar bütün ülkelerde bu telefonların devreye alınacağını belirtiyor.

Esin Bilgin Elial - Kasım 2003

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder